Bon dia, veig que feu excursions i que us ho passeu molt bé. Em feu molta enveja. Cal ser-ne soci o pagar alguna quota per assistir a les vostres sortides?

Guies del Montseny és com una botiga, que en comptes de vendre ultramarins -posem per cas-, ven excursions. Pots venir quan tu vulguis, sense compromís, i pots deixar de fer-ho, si el producte no et fa el pes. I sense altes, períodes de permanència ni lletra petita.

Així, doncs, si vull venir, què he de fer?

És una operació molt senzilla. Cal que ens truquis o ens escriguis un correu durant la setmana que celebrem l’excursió. Et contestarem amb tota la informació que necessites: hora i lloc de trobada, característiques de l’excursió i una fitxa tècnica.

Suposo que hauré de fer un ingrès previ, oi?

No, en absolut. El pagament es fa en mà, el mateix dia de l’excursió. (En el cas de les sortides de més d’un dia, sí que cal fer una paga i senyal)

Tinc un problema, i és que no disposo de cotxe.

No t’amoïnis, perquè nosaltres ens encarreguem de posar-te en contacte amb algun conductor que ofereixi plaça. (Si disposes de cotxe, et podem oferir acompanyants, amb qui podràs compartir les despeses del viatge.)

Tinc un amic que no ha caminat mai ni per medecina i ara voldria començar a fer-ho. M’imagino que les vostres excursions són les adequades per iniciar-se a la muntanya. No té ni botes ni motxilla, i suposo que amb una bossa de nanses i unes manoletines ja fa.

Doncs, no. Les nostres excursions van dirigides a persones que practiquen el senderisme habitualment. Al teu amic, no li recomanaria de venir. Ara bé, si ets caminador, t’agrada la muntanya i vols conèixer llocs nous, no et penediràs d’haver-nos conegut.