+ info

QUERÓS

11 de febrer

En el racó més profund de les Guilleries i en l’indret més amagat del pantà de Susqueda hi ha el poblet de Querós. Si l’indret ja era solitari en el seu temps, imagineu-vos ara.

11 de febrer · Querós  (Osona)  

En el racó més profund de les Guilleries i en l’indret més amagat del pantà de Susqueda hi ha el poblet de Querós. Si l’indret ja era solitari en el seu temps, imagineu-vos ara. L’església es va salvar de quedar negada, però quan les aigües del pantà baixen prou, es poden veure algunes de les ruïnes del poble. L’indret és un cul de sac voltat d’aigua, d’una força indescriptible.

Dificultat: corriol fressat i costerut, sense cap més dificultat

Duresa: la pujada, la farem de tornada

Durada: unes 4 hores netes

Desnivell: 600 metres

Preu: 20 €

+ info

Puig Gros

28 de gener

Excursió per les muntanyes de Sant Feliu de Guíxols, que transcorre per  l’espai natural del massís de Cadiretes. Alzinars mediterranis, relleus  granítics amb blocs gegantins i vestigis d’antics assentaments humans. I sempre, vistes al mar.

28 de gener · Puig Gros (325 m)

Excursió per les muntanyes de Sant Feliu de Guíxols, que transcorre per  l’espai natural del massís de Cadiretes. Alzinars mediterranis, relleus  granítics amb blocs gegantins i vestigis d’antics assentaments humans. I sempre, vistes al mar. Sortida per fer les paus amb l’estereotip de Sant Feliu igual a turisme de sangria i sandàlies amb mitjons.

Dificultat: excursió fàcil, amb algun baixador relliscós, pel sauló

Duresa: molt raonable

Durada: 4 hores

Desnivell: 400 m 

Preu: 20 €

+ info

Puiglagulla

16 de març

Des del llogarret de Vilalleons, en els confins de l’olla de Vic, pujarem a la curiosa roca de l’Enclusa i de tornada farem coincidir l’hora del dinar  al santuari de Puiglagulla, on ens entaularem com pelegrins afamats, o com lladregots de camí ral.

16 de març· Santuari de Puiglagulla  (Osona)  

Des del llogarret de Vilalleons, en els confins de l’olla de Vic, pujarem a la curiosa roca de l’Enclusa i de tornada farem coincidir l’hora del dinar  al santuari de Puiglagulla, on ens entaularem com pelegrins afamats, o com lladregots de camí ral. Excursió plàcida i encantadora, no us la perdeu!

Dificultat: escassa, amb una senzilla grimpada a les roques de l’Enclusa

Duresa: escassa, sense desnivells acusats

Durada: unes 3 hores netes

Desnivell: 300 metres

Preu: 20 € (sense comptar el dinar)