+ info

PIC DE SANFONS (2.885)

2-4 de setembre

El pic de Sanfons (2.894 m) fa frontera entre Andorra i Catalunya. Per la seva posició domina tres valls, Tor, Comapedrosa i Baiau. La panoràmica abraça tots els cim d'Andorra i de la Vall Ferrera, on destaca la Pica d'Estats.

2-4 de setembre· Pic de Sanfons (Andorra)    

 

 

El pic de Sanfons (2.894 m) fa frontera entre Andorra i Catalunya. Per la seva posició domina tres valls, Tor, Comapedrosa i Baiau. La panoràmica abraça tots els cim d’Andorra i de la Vall Ferrera, on destaca la Pica d’Estats. Com que és a prop de la ruta del Comapedrosa, el Sanfons és un pic oblidat, poc freqüentat, i això és un dels errors més greu del pirineïsme modern. L’endemà farem una ruta tranquil.la per descobrir alguns dels estants amagats andorrans.

Dificultat: la cresta del pic de Sanfons és fàcil….si esteu avessats a caminar per muntanya, esclar. 

Duresa: per ser un pic de quasi dos mil nou-cents metres és molt assequible, perquè començarem a caminar a 2.400 m d’altitud

Durada: unes 5 hores el primer dia. Unes tres, el segon

Desnivell: uns 600 metres

Preu:  235 € (inclou el guiatge de les dues excursions, dues mitges pensió en hotel, telefèric i assegurança d’accidents)

+ info

SALT DE LA CAPA

17 de setembre de 2022

Excursió al cor de l'Alta Garrotxa, en cerca del mític Salt de la Capa, un dels més sorprenents de la comarca. Sortirem de Sadernes i remuntarem la vall fins a Sant Aniol.

17 de setembre· Salt de la Capa (Alta garrotxa) 

 

    

Excursió al cor de l’Alta Garrotxa, en cerca del mític Salt de la Capa, un dels més sorprenents de la comarca.  Sortirem de Sadernes i remuntarem la vall fins a Sant Aniol. Si no coneixeu aquesta ermita i el camí de la riera, l’excursió ja esdevé obligada.

Dificultat: el descens al Salt de la Capa, per dins del bosc,  és dret i poc fressat.

Duresa: fins a Sant Aniol, l’excursió és planera però llarga. Després es torna més gimnàstica i cal estar en forma.

Durada: 5 hores

Desnivell: 600 m 

Preu: 19€

 

 

+ info

SERRA D’ENSIJA

1 d'octubre de 2022

La Serra d'Ensija i el seu punt culminant, la Gallina Pelada, és una muntanya agraïda on ens agrada anar de tant en tant. Aquest cop, però, hi pujarem per una ruta poc habitual i més alpina, sense que hi impliqui cap dificultat afegida.

d’octubre · Serra d’Ensija (Berguedà) 

 

    

La Serra d’Ensija i el seu punt culminant, la Gallina Pelada, és una muntanya agraïda on ens agrada anar de tant en tant. Aquest cop, però, hi pujarem per una ruta poc habitual i més alpina, sense que hi impliqui cap dificultat afegida. Sortirem de la Font Freda (Saldes), flanquejarem fins al Portet  i remuntarem la cresta de Roques Blanques fins al cim.

Dificultat: l’ascens per la carena de Roca Blanca no suposa cap problema a la gent que fa muntanya els caps de setmana

Duresa: pujada final dreta, però, vaja, res de l’altre món.

Durada: 5 hores

Desnivell: 670 m 

Preu: 19€