+ info

SAVASSONA

2 de juny

Les terres de Savassona, de vermell teula, formen un altiplà on s’alternen els camps, les rouredes i els masos dispersos. L’aire porta la humitat del Ter, que davalla proper i silenciós.

 2 de juny · Per terres de Savassona  (Osona) 

 

 

Les terres de Savassona, de vermell teula, formen un altiplà on s’alternen els camps, les rouredes i els masos dispersos. L’aire porta la humitat del Ter, que davalla proper i silenciós. Des del caire del planell, que cau encinglerat damunt la vall, es descobreix aquell riu i tot el massís de les Guilleries.

Dificultat: insignificant

Duresa: molt planera

Durada: 3 hores

Desnivell: 300 m

Preu: 17€

 

+ info

VILAMALA

8 de juny

El Clot de Vilamala és una gorja solitària, encaixada entre panxes de conglomerat que quasi es toquen de la base. És com un Montserrat invertit.

 8 de juny · Clot de Vilamala  (Berguedà) 

 

 

El Clot de Vilamala és una gorja solitària, encaixada entre panxes de conglomerat que quasi es toquen de la base. És com un Montserrat invertit. És una regió tenebrosa, al.lucinant,  travessada per un únic corriol que convé no perdre de vista. Una excursió impressionant i diferent.

Dificultat: excursió amb algun pas aeri, poca cosa, però cal estar advertit

Duresa: abrupta i gimnàstica, 

Durada: 4 hores

Desnivell: 500 m

Preu: 17€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+ info

PICOS DE EUROPA

22-28 de juny

El parc nacional dels Picos de Europa és un massís calcari, abrupte i dolomític, que té com a teló de fons el mar cantàbric. És un paisatge verd i blanc, de prats i cingles, esquitxat de bordes, que donen humanitat a la munatanya.

22-28 de juny ·  Picos de Europa (Astúries) 

 

 

Aquest juny farem una de les estades més somiades dels últims deu anys. El parc nacional dels Picos de Europa és un massís calcari, abrupte i dolomític, que té com a teló de fons el mar cantàbric. És un paisatge verd i blanc, de prats i cingles, esquitxat de bordes, que donen humanitat a la munatanya. En aquesta època, trobarem algun cim nevat, que conrtastarà amb la verdor rutilant dels prats. Estarem allotjats en un hotel familiar d’Arenas de Cabrales, on menjarem com reis. Aneu fent lloc a l’agenda, perquè caldrà fer-ne la reserva amb temps.

Dificultat: el terreny abrupte de los Picos pot oferir algun passant atractiu però no insalvable. Sempre seguirem corriols savis, que ens facilitaran els desnivells.

Duresa: no seran excursions excessivament llargues, però els desnivells poder ser sobtats. Volem tenir temps a les tardes per fer el turista pels poblets i firar-nos adequadament.

Durada: 3-5 hores diàries

Desnivell: variable, però les excursions estan pensades perquè tothom les pugui fer, si està mínimament en forma

Preu: 530€ (inclou sis mitges pensions en hotel confortable, 5 excursions i l’assegurança d’accidents). Desplaçament en vehicles propis. El primer i l’últim dia estan dedicats al viatge d’anada i tornada. Compteu-ne uns 800km i 8 hores netes de cotxe.