calendari2018
 • GENER2018
 •  GENER2018  GENER 2018TITOL
  matagalls2 13 de gener  Travessa del Matagalls

   

  El Matagalls és potser el millor mirador del país. D’un cop d’ull veus des del Pirineu fins a Mallorca. És un cim obligat, i mai et canses de pujar-hi. La gent hi ascendeix per tots quatre cantons. Però queda alguna ruta inèdita? La que us proposem aquest cop ho és. Sortirem de Sant Bernat i després de fer cim, baixarem a Coll Formic. Un vehicle de suport ens retornarà al punt de partida.

   

  Dificultat: l‘excursió no té dificultats tècniques, i només la neu -que serà benvinguda, si és moderada-, pot afegir-hi algunes gotes d’adrenalina

  Duresa: a tenir en compte. Si esteu en forma, no us ha de suposar cap entrebanc.

  Durada: 4 hores

  Desnivell: 850 m

  Preu: 17€

  taradell2 21 de gener. Castell de Taradell

   

  El Castell de Taradell o de Can Boix està bastit en l’extrem d’una penya. L’estampa recorda a un vaixell petrolier. Des d’aquesta talaia tan pintoresca es domina la Plana de Vic i el Montseny. Hi pujarem des de Taradell, fent un periple que ens durà al cim de l’Enclusa i a les Cuines de Rocaguinarda

  Dificultat: inexistent

  Duresa: passejada tranquil·la i sense desnivells excessius.

  Durada: 3 hores

  Desnivell: 350 m

  Preu: 17€

  riells2 27 de gener. Cingles de Riells

  La vall de Riells del Fai està voltada d’un cinturó de cingles vermells que presenten erosions capricioses i blocs monumentals fracturats. Un corriol divertit els ressegueix pel caire, oferint vistes a la vall. Passarem també per Sant Miquel del Fai, perquè sempre impressiona contemplars els salts veïns del Tenes i el Rossinyol.
  Dificultat: escassa. Com veieu a la foto, a estona caminarem per panxes de roca amb gravilla solta que lògicament obliga a prestar-hi atenció

  Duresa: excursió moderada, sense desnivells massa sostinguts

  Durada: 4 hores

  Desnivell: 580 m

  Preu: 17

   

 • FEBRER2018
 • FEBRER2018  FEBRER TITOL2018
  palafrugell2 10 de febrer · De Palafrugell al mar (Baix Empordà)

   

  A l’hivern poques excursions són tan delicioses com les que es poden fer pel litoral. Descobreixes una costa neta, silenciosa, que et deixa embadocat i enyoradís. Sortirem de Palafrugell, senyorial, una mica indiana, i per camins de carro ens arribarem al mar. Resseguirem la costa per camins de ronda i camins de cabra, i descobrirem alguna cala remota de les que no surten als catàlegs.

  Dificultat: durant el tram de la costa i en algun moment puntual, el corriol es mostra abrupte, però res de l’altre món.

  Duresa: moderada. Són 16km força planers, però amb petits pujadors sobtats, durant el trajecte ran de mar.

  Durada: 5 hores

  Desnivell: 300 m

  Preu:17€

  gurb1 18 de febrer · La Creu de Gurb (Osona)

   

  El turó de la Creu de Gurb és una de les talaies que dominen la plana de Vic. Des d’aquest pujol veus  tota la comarca d’una sola ullada. Un cop dalt de l’altiplà, farem camí cap al Serrat de la Noguera i la Pinassa gegant del Serrat del Portell.

  Dificultat: Escassa

  Duresa: excursió de bon fer, sense pujades excessives

  Durada: 4 hores

  Desnivell: 400 m

  Preu: 17€

  arbucies2 24-25 de febrer · D’Arbúcies a Santa Fe (Selva) 

  Una travessa del Montseny entranyable per la regió més exuberant de la serralada. Fer nit a Santa Fe, com si fos un lloc remot, ens farà reviure l’experiència dels primers excursionistes que conqueriren el Montseny. Places molt limitades, compte. Ja podeu reservar la vostra.

  Dificultat: cap. Seguirem corriols i pistes de bona petja

  Duresa: tot i el desnivell, les pujades són suaus, i la travessa, de bon fer.

  Durada: unes 4 hores, totes dues etapes.

  Desnivells: 900 m

  Preu: 102€ (inclou guiatge, vehicle de suport, assegurança d’accidents i mitja pensió en hotel.)

   

   

 • MARÇ2018
 • MARÇ2018  març TITOL2018
  sobrepuny2 10 de març . Sobrepuny (Berguedà)

  El Sobrepuny és un contrafort del massís del catllaràs, suspès damunt del pantà de la Baells. Des del cim domines tota la vall del Llobregat i els principals cims del Berguedà. Ascensió clàssica, entre pinedes de pi roig i pradells. Hi pujarem pel Grau d’Ínsula i baixarem per la Font del Faig.

  Dificultat: pròpia dels camins costeruts, però cap pas exposat

  Duresa: Pujada ferma i sostinguda, cal estar en forma.

  Durada: 4 hores

  Desnivell:  800 metres

  Preu:  17€

  munts2 18 de març · Santuari dels Munts (Osona) 

  El Santuari dels Munts és conegut com el Mirador del Lluçanès perquè s’albira mitja Catalunya. Fent costat al temple hi ha un restaurant que fa embogir els turistes. Nosaltres hi pujarem des de Sant Boi de Lluçanès, tot passant pel llegendari Roure de la Senyora.

  Dificultat: cap

  Duresa: molt suau

  Durada: 3 hores

  Desnivell: 400 m

  Preu: 17€

   

  riglos1 30 de març -2 d’abril · Riglos  (Osca) 

  Entre Osca i Jaca, la vall del riu Gállego s’encaixona i forma uns cingles únics a la Península. Són els Mallos de Riglos. Des d’un hotel confortable i mitjançant corriolets atrevits ens enfilarem als diferents miradors que envolten la vall, com el Mirador de los Buitres o els Mallos de Agüero.

  Dificultat: no excessives perquè seguirem sempre corriols.

  Duresa: desnivells sobtats en entorn de cingles, però excursions no massa llargues

  Durada: unes 4 hores

  Desnivells: entre 300m i 500m

  Preu: 330€ (inclou tres mitges pensions en hotel-spa, quatre excursions i l’assegurança d’accidents)

   

 • abril2018
 • abril2018  ABRIL TITOL2018
  ogassa2 14 d’abril · Puig Sestela (Ripollès) 

  Entre el Taga i la Serra de Cavallera s’alça el Puig Sestela, en un ambient de prats i solitud encisador. Des d’Ogassa, l’ascensió és directa però variada. Les vistes et distreuen des del primer moment. Passarem per la preciosa  Coma d’Olla i el Forat de les Encantades, on hi ha gravats misteriosos.

  Dificultat: no hi ha passos difícils, però si que és convenient està habituat a caminar per muntanya mitjana, ja que hi ha algun tram de fort pendent o de pedruscall bellugadís. 

  Duresa: la primera part de l’ascensió és  costeruda, però el camí és fressat i savi, i guanyarem metres sense adonar-nos-en.

  Durada: 4 hores

  Desnivell: 800 metres

  Preu: 17€

  elefant2 22 d’abril · L’Elefant (Montserrat)

  Montserrat és la muntanya més original del món, i en aquest assumpte no hi caben les discrepàncies. Aquest cop pujarem a l’Elefant, des d’on es contempla un mar d’agulles que et deixa bocabadat. Seguirem un itinerari laberíntic que ens durà a visitar algunes de les ermites d’aquest sector de la muntanya.


  Dificultat: les excursions per Montserrat sempre tenen un punt de dificultat, passos aeris, o relliscosos o costeruts. La pujada final a l’Elefant és l’únic pas delicat d0aquesta excursió, però és optativa. Si us fa molta il·lusió de conèixer Montserrat però no us agraden les grimpades, aquesta és una bona oportunitat.

  Duresa: l’itinerari no serà llarg ni els desnivells, molt grans, però serà trencacames, com tot els itineraris per Montserrat, pel continu puja i baixa.

  Durada: 4 hores

  Desnivell: 500 metres

  Preu:17€

  vallcebre2  28 d’abril · Cingles de Vallcebre (Berguedà)

   

  El terme de Vallcebre és un món apart, voltat de cingleres que l’aïllen de la resta del territori. Una de les crestes, el Cingle del Conangle,  ha estat equipada  i convertida en una via ferrada fàcil i divertida. Si us agraden les emocions moderades i el paisatge típicament berguedà, no us perdeu aquesta excursió.

  Dificultat: convé no tenir vertigen i tenir una certa agilitat per a superar petites grimpades o passos sobre roca.

  Duresa: la duresa no serà fruit dels quilòmetres caminats sinó de la tensió acumulada durant la via ferrada, o sigui que és de mal quantificar.

  Durada: 4 hores

  Desnivell: 600 metres

  Preu: 17€ 

   

 • MAIG2018
 • MAIG2018  MAIG TITOL2018
  cabrera2 6 de maig  ·  Santuari de Cabrera (Osona)
   

  Les terres del Collsacabra, a la primavera, es tornen un camp d’enciams, on les fulles dels faigs, d’aquell verd tendre, sembre comestibles. La muntanya de Cabrera és el lloc ideal per quedar extasiat amb l’esclat primaveral. I des del caire del cingle on s’asseu el santuari, les vistes sobre la comarca són de pesebre. Hi pujarem pel grau de la Serrica, per donar emoció a l’excursió.

  Dificultat: potser algun passet més divertit que difícil. No us deixeu intimidar per aquestes coses

  Duresa: excursió força suau, malgrat la pujada a Cabrera.

  Durada: 3 hores

  Desnivell: 400 metres

  Preu: 17€

  salut2 12-13 de maig  ·  De les Preses a la Salut (Garrotxa)
   

  El santuari de la Salut és un dels millors miradors de la Garrotxa. Des de la terrassa d’aquest establiment polit i acollidor es domina tota la comarca. Nosaltres hi pujarem, entre fagedes, des de la vall d’Olot. Com antics traginers, seguirem el vell camí de Vic i farem parada i fonda al santuari. Ha de ser magnífic fer nit enmig de la fageda i veure sortir el sol per damunt de la Badia de Roses.

  Dificultat: nul.la. Seguirem camins i corriols de bona petja

  Duresa: travessa de bon fer, amb pujades raonables. Un vehicle de suport ens portarà l’equipatge.

  Durada: Unes 4 hores totes dues jornades

  Desnivell: 500 metres

  Preu: pendent de concretar

  cogullo2 26 de maig ·  Cogulló d’Estela (Berguedà)

   

  El Cogulló d’Estela és una gran banya de pedra que s’alça damunt de Berga. Si és visible des de qualsevol racó del Prepirineu potser deu voler dir que gaudeix d’una panoràmica immensa. La seva silueta atractiva i la grimpadeta final -que no us ha d’atemorir- dóna caràcter a l’ascensió. Hi pujarem des d’Espinalvet i passarem per l’Estany i la Font de Tagast

  Dificultat: grimpadeta final sense massa dificultat

  Duresa: moderada, si esteu en forma.

  Durada: 5 hores

  Desnivell: 800 metres

  Preu: 17€

   

 • JUNY2018
 • JUNY2018  JUNYTITOL2018
  mir1 3 de juny ·  Tombo del Mir (Osona)

  Dificultat:

  Duresa:

  Durada

  Desnivell:

  Preu: 17€

  montgrony2 9-10 de juny · De Campdevànol a Montgrony

  Dificultat:

  Duresa:

  Durada

  Desnivell:

  Preu: 17€
   

  vola2 17 de juny · Puig d’Àguiles (Osona)


  DificultatDuresa:

  Durada

  Desnivell

  Preu: 

   

 • JULIOL2018
 • JULIOL2018  JULIOLTITOL2018
  30-1 de juliol·
   

  Dificultat:Duresa:

  Durada:

  Desnivell

  Preu: 

  14-15 de juliol·
  Dificultat

  Duresa

  Durada:

  Desnivell:

  Preu: 

   

 • AGOST2018
 • AGOST2018  AGOSTTITOL2018
   plan2  28 – 2 d’agost · Vall de Plan (Osca) 


  El poble de Plan es troba a la vall del Cinqueta, vall que és tributària de la gran vall del Cinca. Plan és un cul de sac voltat per massissos de tres mil metres, com el Bachimala, Eristes o Culfreda. Les excursions possible són incomptables. Estarem allotjats en un hotel familiar, on cuinen com els àngels però amb productes de proximitat.


  Excursions:

  1dia: Bordes de Lisé: 2 hores i 300 metres

  2dia: Ibón de Pixon: 4 hores i 650 metres

  3 dia: Punta Pegueras: 5 hores i 800 metres

  4 dia: Ibon del Sen: 4 hores i 650 metres

  5 dia: Bassa de la Mora: 4 hores i 800 metres

  6 dia: Serra de Chia: 3 hores i 400 metres

  Preu: pendent de concretar

   

 • SETEMBRE2018
 • SETEMBRE2018  SETEMBRETTITOL2018
  8-9 de setembre ·
  Dificultat:Duresa:

  Durada

  Desnivell:

  Preu

  22 de setembre · Duresa:Durada

  Desnivell:

  Preu: 17€

   30 de setembre· Dificultat

  Duresa

  Durada

  Desnivells:

  Preu

   

 • OCTUBRE2018
 • OCTUBRE2018  OCTUBRETITOL2018
   12 – 14  d’octubre · 

  Dificultat:

  Duresa

  Durada

  Desnivell:

  Preu

   21 d’octubre  · 

  Dificultat:

  Duresa

  Durada

  Desnivell

  Preu: 17€ 

   27 d’octubre  ·  

  Dificultat:

  Duresa:

  Durada

  Desnivell

  Preu: 17€ 

   

   

 • NOVEMBRE2018
 • NOVEMBRE2018  NOVEMBRETTITOL2018
  10-11 de novembre·   

  Dificultat

  Duresa

  Durada

  Desnivell:

  Preu

   18 de novembre · 

  Dificultat:

  Duresa:

  Durada:

  Desnivell: 

  Preu: 17€

   24 de novembre · 

  Dificultat

  Duresa

  Durada

  Desnivell

  Preu: 17€

   

 • desembre2018
 • desembre2018  desembretitol2018
  6-9 de desembre ·  
  Dificultat:

  Duresa: 

  Durada: 

  Desnivell:

  Preu: 

  22 de desembre · 
  Dificultat

  Duresa:

  Durada

  Desnivell

  Preu: 17€

  30 de desembre · 


  Dificultat
  Duresa

  Durada

  Desnivell

  Preu


   

Travessa del Montseny, 24-25 de febrer: en queden unes poques places!

pdf