calendari-2017
 • gener2017
 •  
  tiana2 8 de gener. Turó d’en Galzeran (Maresme)

   La Serralada de Marina, tan a prop de Barcelona, ofereix espais verds molt agrables de recórrer al gener, quan el fred gebra mig país. Sortirem de Tiana i pujarem al Turó d’en Galzeran, el més alt de la zona. Des del cim es poden comptar una a una totes les cases de badalona i Barcelona. Excursió entre pinedes, amb vistes al mar.

   

  Dificultat: cap ni una

  Duresa: suau i sense desnivells excessius

  Durada: 4 hores

  Preu: 16€

  garraf 14 de gener. Puig de la Mola (Garraf)

   

  Si el massís del Garraf ja és de per si inhòspit i lunàtic, el poble d’Olivella n’és el més amagat. Aquest llogarret poc conegut es troba al nord de la serralada, lluny de marina. Des d’aquí pujarem al Puig de la Mola, un dels cims més alts de la regió, des d’on domines tot el pla del Penedès i la vall d’Olesa de Bonesvalls.


  Dificultat: cap de rellevant

  Duresa: suau i sense desnivells excessius

  Durada: 4 hores

  Preu: 16€

  montmell2 28 de gener. Talaia del Montmell (Baix Penedès)
  El Montmell forma part de la Serralada Litoral i és la muntanya més alta del Baix Penedès. Forma una cresta abrupta i eriçada de cimets, cresta que sorprèn enmig del paisatge de vinyes que l’envolta. La Talaia és la cota màxima, però en un cim proper hi ha les restes del Castell de Montmell, que també visitarem

   

  Dificultat: grimpadetes variades i ocasionals

  Duresa: corriols de cabres trencacames

  Durada: 4 hores

  Desnivell: 600m

  Preu: 16€

   

 • febrer2017
 • febrer2017  
  abadals  5 de febrer · Torrent dels Abadals (Bages) 

  Castellbell i el Vilar, amb els seus poligons i emplaçat en un meandre del Llobregat, per on  l’aigua del riu davalla espessa, de color cafè amb llet… Castellbell i el Vilar no és Rupit, d’acord. Però en aquests dies curts i frescos, permet fer una excursió sorprenent i divertida, un itinerari que mai no haguéssiu sospitat que hi existia.

  Dificultat: Passos equipats però divertits

  Duresa: curta i sense desnivells excessius

  Durada: unes 3 hores

  Preu: 16€

   

  torello 11 de febrer · Carenes de Torelló (Osona) 

  Els soleis de la serralada de Bellmunt, per damunt de Torelló, formen crestes i comes llargarudes, per on s’enfilen corriols de cabres que regalen bones vistes de la Plana de Vic. La regió és tèbia, solitària, i en aquest dies d’hivern fa bo de transitar-hi. Pujarem al Castell dels Moros, encimbellat en un dels turons més aguts de la zona. I tornarem resseguin les aigües plàcides del Ter

  Dificultat: cap de remarcable. La pujada al Serrat Alt és costeruda però curta, sobre terreny codolós que pot relliscar, però vaja, res que no estigueu tips de fer.

  Duresa: raonable i moderada. Farem uns 15km, per tant, no serà cap passejada

  Durada: unes 4 hores

  Preu: 16€

  sant-bernat 25-26 de febrer · De Santa Fe del Montseny a Sant Bernat 

  Travessa inèdita pel cor del Montseny i nit a l’entranyable hotel de Sant Bernat. Creuarem les fagedes de Santa Fe en una època en la qual la solitud és total. Una ruta gens coneguda ens portarà a Sant Marçal i a Sant Bernat. És la mítica ruta de les tres ermites, que mai ningú ha fet fins ara. Només per passar la nit a Sant Bernat, enmig de la muntanya, ja paga la pena venir a aquesta travessa. Un vehicle de suport ens portarà l’equipatge.

  Dificultat: Baixa, res de destacable, si esteu avesats a caminar.

  Duresa: moderada. El primer dia hi haurà un descens considerable. El segon serà més suau

  Durada: unes 4-5 hores netes cada dia.

  Desnivells: 500m positius i 900m de negatius, el primer dia i uns 400m, el segon

  Preu:120€ (inclou el guiatge, la mitja pensió, el vehicle de suport i l’assegurança d’accidents)

   

   

 • marc2017
 • marc2017  
  sentfores2 5 de març . Sentfores (Osona)


  Els confins de la Plana de Vic, allà on comencen els cingles del Lluçanès, són interessants. Les excursions per aquesta frontera paisatgísitca passen de les planes conreuades als grauets i serrats dels primers contraforts de la comarca veïna. Esglesioles i masos gens coneguts, i vistes al Montseny i tot Osona, l’excursió anirà d’això.

  Dificultat: excursió plàcida i sense sobressalts

  Duresa: insignificant

  Durada:  unes 4 hores netes

  Desnivell:  300 metres

  Preu:  16€

  roc-colom2 11 de març ·Roc Colom (Ripollès)

   

  La carena fronterera d’Ulldeter ofereix alguns cims fàcils que es poden fer amb raquetes o no. El Roc Colom, a mig camí del Bastiments i del Costabona, és un d’aquest cims al qual s’arriba pràcticament planjant. Si cal calçar-se les raquetes, ho farem. I si no cal, l’excursió la mantindrem, perquè és bonica igual.

  Dificultat: baixeta

  Duresa: moderada

  Durada: unes 4 hores

  Desnivell: 400m

  Preu: 16€ (no hi ha inclòs el preu del lloguer de raquetes)

   

  tortella2  25-26 de març ·Tortellà  (Garrotxa)

   

  Si l’alta Garrotxa és inhòspita, als peus de la muntanya, seguint les ribes de la vall del Fluvià, s’escampen una munió de poblets plens de vida. En aquesta travessa enfilarem aquests llogarrets, seguint els vells camins rals, entre camps de conreu i bosquines. Pernoctarem en un hotelet amb encant, per acabar d’assaborir la dura vida del traginer.

  Dificultat: cap. Seguirem camins fressats i sovint planers

  Duresa: raonable

  Durada: dues etapes sense massa desnivells, encara que amb una quinzena de quilòmetres.

  Desnivells: uns 200m cada dia

  Preu:114€ (inclou la mitja pensió, el guiatge, el vehicle de suport i l’assegurança d’accidents)

   

 • abril2017
 •  
  malafogassa2 2 d’abril · Pont de Malafogassa (Osona)

   

  Vilanova de Sau és un cul de món, acorralat pel Ter i els contraforts de les Guilleries. En un indret apartat, màgic,  hi ha el Pont de Malafogassa, de línies esveltes i elegants. Tot un contrast amb l’aspror de les muntanyes que l’envolten.

  Dificultat: inexistent

  Duresa: moderada

  Durada: unes 4 hores

  Desnivell: 400m

  Preu: 16€

  ainsa2  13-17 d’abril · Ainsa

   

  Estada a Ainsa, que ofereix tot un ventall d’excursions per les muntanyes poc conegudes del Prepirineu aragonès. Els plats forts seran la Peña Montañesa i la Peña Canciàs. Estarem allotjats en un hotel d’Ainsa, poble ple d’encant i ambient, porta d’entrada al Pirineu. Hi estarem en règim de mitja pensió, per tant hi soparem i esmorzarem. Cada dia sortirem a fer una excursió diferent. Farem dues matinals, suaus o moderades, i dues de més llargues, però sense dificultats destacables…sempre que estigueu habituats a caminar per muntanya.

  Dificultat:només la presència de neu pot afegir una mica de dificultats a unes excursions que són senzilles. Si n’hi ha poca, les excursions encara seran més maques. Si n’hi hagués massa, variaríem el recorregut. Per tant, no cal portar material específic (paraneus, sí, per si de cas) . En tot cas, però, cal estar habituat a caminar per muntanya

  Duresa: dues de les excursions seran fortes. Estem parlant d’uns mil metres. L’ascensió a la Peña Montañesa és molt ràpida i directa, i els mil metres passen volant. L’ascensió a canciàs és suau i boscosa, i el desnivell es guanya còmodament.

  Durada: la primera i última excursió de l’estada seran curtes, d’unes 2-3 hores. Les altres dues seran de tot el dia, és a dir d’unes 5-6 hores netes

  Desnivell: 400m – 1.000m

  Preu: 330€ (inclou quatre mitges pensions en hotel, quatre excursions i l’assegurança d’accidents)

  puigllancada2  29 d’abril ·Puigllançada (Berguedà)

   

  El Puigllançada s’alça entre el Berguedà i la Cerdanya i té un aspecte  piramidal i bonifaci. Des de Castellar de n’Hug, l’ascensió és més llarga però l’itinerari guanya en elegància i solitud. Potser hi trobarem neu. Ja valorarem en el seu moment si caldrà portar raquetes.

  Dificultat: baixeta

  Duresa: moderada

  Durada: unes 4 hores

  Desnivell: 900m

  Preu: 16€ (no hi ha inclòs el preu del lloguer de raquetes)

   

 • maig2017
 •  MAIG TITOL
  montesquiu2 7 de maig  · De Montesquiu a Besora  (Osona)

   

  Excursió que uneix dos castells, Montesquiu i Besora, per dos camins ben diferents. Excursió plàcida i sense desnivells sobtats. Si a l’anada ens endinsarem en una obaga espessa i rica, de tornada resseguirem una carena amb vistes a la comarca. Paisatge de transició entre la plana interior i el Prepirineu.

  Dificultat: baixeta

  Duresa: moderada

  Durada: unes 4 hores

  Desnivell: 460m

  Preu: 16€

  camprodon2 20 – 21 de maig  · De Camprodon a Beget  (Ripollès)

   

  La travessa de Camprodon a Beget ens permetrà fer un viatge en el temps. Des de les terres amables del Ripollès ens enfonsarem més i més fins a les entranyes de la Garrotxa, seguint camins de trabucaires, desertons i traginers. Farem nit a Beget, poble fosc i medieval, un dels més bonics del país.

  Dificultat: cap a destacar

  Duresa: a tenir en compte

  Durada: unes 5 hores cada dia

  Desnivell: 600m (el primer dia els farem de baixada, i el segon, de pujada)

  Preu: 120€ (inclou una mtja pensió, el guiatge, el vehicle de suport i l’assegurança d’accidents)

  olletes 28 de maig · Santuari de les Olletes (Garrotxa)

   

  Entre la plana d’Olot i els rasos de Puigsacalm s’interposa una cinglera per on des despenja el Salt de Sallent. Arrapat a la roca, a mitja pujada, hi ha el santuari-cova de les Olletes, on s’hi arriba per un camí costerut però ben traçat. I poc més amunt, en uns prats que formen un balcó, hi ha l’ermita de Santa Magdalena del Mont. Les vistes comnpensen de sobres l’esforç. Baixarem per un altre camí preciós: les Escales de Sallent

  Dificultat: baixa

  Duresa: pujada dura però de bon fer

  Durada: unes 4 hores

  Desnivell: 700m

  Preu: 16€

   

 • juny2017
 •  
  daio2 3 de juny · Roques de Tot lo Món (Ripollès)

   

  Damunt de Querabs, depensant la vall de Núria, s’alça una muralla rocosa, eriçada d’agulles. Hi ha algun corriol atrevit que s’hi enfila. L’objectiu no és fer cap cim clàssic, sinó endinsar-se en aquest escenari rocós i seguir alguns dels camins en cornisa que recorren la zona. Deixeu el vertigen a casa.

  Dificultat: passets aeris i grimpades curtes

  Duresa: inici costerut, però compensat per una continuació planera i aeria

  Durada: unes 4 hores

  Desnivell: 800m

  Preu: 16€

  jorda 11 de juny ·Roca Lladre (Ripollès)

   

  La carena de Roca Lladre separa els boscos humits d’Olot  de les terres aspres de la vall del Brugent. Creuarem la mítica Fageda d’en Jorda i ens enfilarem a la carena, des d’on la vall olotina sembla un pessebre. El mosaic de prats, bosquines i masos de pedra volcànica formen un paisatge inigualable.

  Dificultat: baixeta

  Duresa: moderada

  Durada: unes 4 hores

  Desnivell: 400m

  Preu: 16€
   

  monteix2 16-18 de juny · Monteixo (Pallars Sobirà)

  El sentinella de la Vall Ferrera, el guardià que rep el visitant que es dirigeix cap a la Pica és el Monteixo, l’ull que ho veu tot, és el Monteixo. Cim piramidal, solitari, majestuós. Cal haver-hi pujat algun cop a a vida, perquè ofereix una de les millors panoràmiques de la comarca.
  Dificultat: no és un cim difícil, ni molt menys, això no treu que hi trobem algun passet entretingut.
  Duresa: quan es tracta de l’alta muntanya, cal arribar-hi en plena forma. Com que hi pujarem des de  l’aparcament d’Aixeus, l’ascensió no serà molt llarga.
  Durada: unes 7 hores

  Desnivell: 1.000m

  Preu: 180 € (inclou dues mitges pensions, dues excursions i l’assegurança d’accidents)

   

 • juliol2017
 •  
  formigueres2 30-2 de juliol· Puig Peric, 2810m (Capcir)

   

  El Puigperic s’alça altiu per damunt de la plana del Capcir. Està voltat de desenes d’estanyols, en un marc muntanyós bellíssim. Una mica a l’ombra del Carlit, al Puigperic hi puja poca gent però l’ascensió no decep ningú. A més hi pujarem per una via poc habitual, des de Formigueres.
   

  Dificultat: alguna grimpada fàcil

  Duresa: molt raonable

  Durada: 5 hores

  Desnivell1000 m escassos

  Preu: 188 €  (inclou el guiatge de dues excursions, dues mitges pensions en hotel i assegurança d’accidents)

  perdiguero2 14-16 de juliol· Perdiguero (Aragó)

   

  El Perdiguero és un gegantí tremil que s’interposa entre el Posets i l´Aneto. No pot faltar en cap currículum excursionista. L’ascensió és molt llarga però no presenta dificultats excessives. Hi pujarem des dels Banys de Benasc, ruta que és més bonica i variada.
   
  Dificultat: moderada

  Duresa: força llarga

  Durada: 10 hores

  Desnivell: 1.500m

  Preu: 170€ (inclou el guiatge de dues excursions, dues mitges pensions en hotel i assegurança d’accidents)

   

 • agost2017
 •  
  anso2  29 – 3 d’agost · Vall d’Ansó


  La vall d’Ansó és una de les més verges del Pirineu. És l’última vall aragonesa i limita amb el Roncal i el Bearn. Des d’un hotel d’Ansó, amb encant i vegetarià,  farem incursions als millors indrets de la regió, Linza, Zuriza, Gamueta, etc., que formen part del Parque Natural de los Valles Occidentales.

  Excursions:

  1dia: Ansó – Paco de la Fuente Alta: 2 hores i 300m de desnivell. Fàcil

  2dia: Pico Sobarcal: 6 hores i 850 m de desnivell. Moderat

  3 dia: Bosc de Gamueta: 3 hores i 300 m de desnivell. Fàcil.

  4 dia: Pico del Achar: 4 hores i 800 m de desnivell. Fàcil.

  5 dia: Pico Ezcaurri: 4 hores i 700 m de desnivell. Fàcil.

  6 dia: Garganta de Ezcaurri. 2 hores i 200 m de desnivell. Fàcil.
  Preu: 470€ (inclou cinc mitges pensions, sis excursions, dinar de l’últim dia i assegurança d’accidents)

   

 • setembre2017
 •  
  murris 3 de setembre · Gorg dels Murris  (Garrotxa) 

  El Gorgs dels Murris es troba en un escenari de fades, prop de la població de les Planes d’Hostoles. Els fotògrafs hi peregrinen a centenars, atrets per una de les estampes més boniques de la vall del Brugent. Nosaltres també hi anirem, fent un periple entre els camps i masos d’aquesta vall encantadora.

  Dificultat: baixeta

  Duresa: moderada

  Durada: unes 3 hores

  Desnivell: 400m

  Preu: 16€ 

  palafrugell 9 de setembre · Palafrugell (Alt Empordà)
  Quan arriba el setembre, la costa i el rerapaís litoral tornen a la calma, i llavors dóna bo de passejar-hi. Caminar sense presses, olorant la reïna dels pins i sense por a que una pilota Nivea t’impacti a la cara. Sortirem de Palafrugell, entre camps, i arribarem al mar. Farem un tast de camí de ronda i ens banyarem si ens posen la pistola al pit. Les platges buides i la pau del bosc són l’atractiu de l’excursió.

  Dificultat: baixeta

  Duresa: moderada

  Durada: unes 4 hores

  Desnivell: 400m

  Preu: 16€

  boumort  23-25 de setembre· Boumort (Alt Urgell) 

  Travessa inèdita que ens durà del poble de Llagunes al solitari refugi de Cuberes, emplaçat enmig dels boscos del Boumort. L’endemà pujarem al Cap del Boumort, que gaudeix d’una panoràmica que s’estén per totes les terres de Lleida. L’últim dia, retorn al Cantó, pel poble de Taús i el cim de les Piques. Quedarem divendres 22 per sopar i dormir al refugi de Llagunes

   

  Dificultat: cap, seguirem camins vells per relleus fàcils

  Duresa: etapes llargues, sense desnivells excessius

  Durada: unes 5 hores cada dia

  Desnivells: uns 500m cada dia

  Preu: 205 (inclou el guiatge, tres mitges pensions, el vehicle de suport i l’assegurança d’accidents)

   

 • OCTUBRE2017
 • OCTUBRE2017  
  avellanes2  12 – 15  d’octubre · País d’Avellanes  (Noguera)

   

  El santuari de les Avellanes es troba perdut enmig de les terres aspres  de la Noguera. Des d’aquest grandiós edifici del segle XII però amb els mateixos luxes d’un hotel, recorrerem una de les regions més inexplorades de la comarca. 

  Dificultat: excursions assequibles a caminaires habituals

  Duresa: raonable i res de l’altre món

  Durada: unes 4 hores cada dia

  Desnivell: entre 400m i 800m

  Preu: 326€ (inclou tres mitges pensions amb vi del monestir, el guiatge i l’assegurança d’accidents)

  tavertet2  22 d’octubre  · Roques de la Corbera  (Osona)

   

   Entre Cantonigròs i Tavertet hi ha un sector de blocs ciclopis i cinglets amb vistes a la vall de Sau que fou habitat en temps remots. És una regió curiosa que cal conèixer. A més, la riera amaga nombrosos gorgs que acaben de fer  molt variada aquesta passejada.

  Dificultat: escassa

  Duresa: excursió assequible a tothom

  Durada: unes 3 hores 

  Desnivell: 400m 

  Preu: 16€ 

  vidra3  28 d’octubre  · Santa Margarida de Cabagès  (Osona)  

   

  La rodalia de Vidrà és el que en castellà diuen “un vergel”,  que quan arriba el temps de la tardor es torna d’uan bellesa que posa els pèls de punta. Puajrem fins al Puig de l’Obiol i tornarem per l’esglésiola de Cabagès, que presideix un entorn de prats i fagedes d’una bellesa que no es pot descriure amb les paraules que actualment hi ha al diccionari.

  Dificultat: insignificant

  Duresa: moderada

  Durada: unes 5 hores 

  Desnivell: 600m 

  Preu: 16€ 

   

   

 • novembre2017
 •  
  santapau1 11-12 de novembre·  De Sant Aniol de Finestres a Santa Pau (Garrotxa)

   

  Si vols gaudir dels colors de la tardor, aquest és el millor pla per al cap de setmana. Si vols gaudir d’una estada en un dels pobles més bonics de Catalunya, afanya’t i reserva plaça, perquè s’exhauriran aviat. Si vols passejar entre fagedes, sense heroïcitats ni esforços titànics, definitivament has de venir amb nosaltres.

  Dificultat: cap

  Duresa: moderada, tots dos dies

  Durada: 4 hores tots dos dies

  Desnivell: 450m

  Preu: 113€ (inclou una mitja pensió en hotel, dues excursions, vehicle de suport  i assegurança d’accidents)

  salut2  19 de novembre · Entre Sant Feliu i la Salut (Garrotxa)

   

  Entre Sant Feliu de Pallerols i el santuari de la Salut s’estén un vessant espès de caducifolis, que a la tardor es torna d’un color encès. En arribar a la Salut, la foscor boscana dóna pas a la llum d’un paisatge imponent que abraça totes les terres gironines. 

  Dificultat: escassa

  Duresa: moderada

  Durada: 4hores

  Desnivell: 500 m

  Preu: 16€

  pinya2  25 de novembre · A l’entorn de la Pinya (Garrotxa)

   

  La rodalia d’Olot és un mosaic de masos, camps, ermites i retallts de bosc. A la tardor, amb l’agonia dels caducifolis, el paisatge es torna d’una bellesa indescriptible. L’excursió, sense desnivells excessius, travessa aquest pessebre vivent, on tots voldríem viure-hi.

  Dificultat: nul·la

  Duresa: molt agradable

  Durada: 4 hores

  Desnivell: 500 m, acumulats

  Preu: 16€

   

 • desembre2017
 •  
  poboleda 6-10 de desembre ·  Poboleda (Priorat)

   

   Poboleda, al cor del Priorat i envoltat d’un mar de vinyes, té com a retaule de fons la gran muralla del Montsant. És com una temptació per a l’excursionista. Hi pujarem, esclar, pels graus més pintorescos. Però també descobrirem els camins veïnals de la rodalia de Poboleda i els petits tresor que s’hi amaguen.
  Dificultat: petites dificultats per a superar algun dels graus, però res de l’altre món si esteu acostumats a caminar per muntanya

  Duresa: totes les excursions tindran una duresa moderada

  Durada: 3-5 hores

  Desnivell: 200-600m

  Preu: 358€ (inclou cinc excursions, quatre mitges pensions en hotel rural i l’assegurança d’accidents)

  sola2 17 de desembre · Bauma de Can Solà (Anoia)

   

  A ponent de Montserrat, en terres discretes que amb el vehicle travesses rabent, camí de l’interior, hi ha una de les baumes més gran del país. És un indret amagat, poc divulgat, enmig de extensos camps de conreu i masos dispersos.
  Dificultat: nul·la

  Duresa: molt suau, perquè no hi ha grans desnivells

  Durada: 3 hores

  Desnivell: 400 m

  Preu: 16€

  borgonya 30 de desembre · Dinar de final de curs


  Com ja va sent tradicional, l’última excursió de l’any és l’excusa perfecta per fer gana i celebrar el final de curs fent un bon àpat en algun restaurant amb encant. I com també és tradició, mantindrem en secret els detalls de la ruta i del menú.

  Dificultat: cap ni una

  Duresa: farem una passejada sense gaire desnivell, per no arribar suats al restaurant

  Durada: 2-3 hores

  Desnivell: 200 m

  Preu: a concretar, però estarà pels volts dels 45€, com l’any passat (excursió i dinar)


   

Ja us podeu apuntar a les estades de novembre i desembre

 

pdf