+ info

PUIG ESTELA

4 d'abril

Entre el Taga i la Serra de Cavallera s’alça el Puig Estela, en un ambient de prats i solitud encisador. Des d’Ogassa, l’ascensió és directa però les vistes et distreuen des del primer moment.

4 d’abril · Puig Estela (Ripollès) 

Entre el Taga i la Serra de Cavallera s’alça el Puig Estela, en un ambient de prats i solitud encisador. Des d’Ogassa, l’ascensió és directa però variada. Les vistes et distreuen des del primer moment. Passarem per la preciosa  Coma d’Olla i el Forat de les Encantades, on hi ha gravats misteriosos.

Dificultat: no hi ha passos difícils, però si que és convenient està habituat a caminar per muntanya mitjana, ja que hi ha algun tram de fort pendent o de pedruscall bellugadís. 

Duresa: la primera part de l’ascensió és  costeruda, però el camí és fressat i savi, i guanyarem metres sense adonar-nos-en.

Durada: 4 hores

Desnivell: 800 metres

Preu17€

 

 

 

 

+ info

L’ELEFANT

22 d'abril

Montserrat és la muntanya més original del món, i en aquest assumpte no hi caben les discrepàncies. Aquest cop pujarem a l’Elefant, des d’on es contempla un mar d’agulles que et deixa bocabadat.

22 d’abril · L’Elefant (Montserrat)

Montserrat és la muntanya més original del món, i en aquest assumpte no hi caben les discrepàncies. Aquest cop pujarem a l’Elefant, des d’on es contempla un mar d’agulles que et deixa bocabadat. Seguirem un itinerari laberíntic que ens durà a visitar algunes de les ermites d’aquest sector de la muntanya.


Dificultat: les excursions per Montserrat sempre tenen un punt de dificultat, passos aeris, o relliscosos o costeruts. La pujada final a l’Elefant és l’únic pas delicat d0aquesta excursió, però és optativa. Si us fa molta il·lusió de conèixer Montserrat però no us agraden les grimpades, aquesta és una bona oportunitat.

Duresa: l’itinerari no serà llarg ni els desnivells, molt grans, però serà trencacames, com tot els itineraris per Montserrat, pel continu puja i baixa.

Durada: 4 hores

Desnivell: 500 metres

Preu:17€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+ info

DE LES PRESES A LA SALUT

12-13 de maig

El santuari de la Salut és un dels millors miradors de la Garrotxa. Nosaltres hi pujarem, entre fagedes, des de la vall d’Olot. Com antics traginers, seguirem el vell camí de Vic i farem parada i fonda al santuari.

12-13 de maig  ·  De les Preses a la Salut (Garrotxa)
 

 

El santuari de la Salut és un dels millors miradors de la Garrotxa. Des de la terrassa d’aquest establiment polit i acollidor es domina tota la comarca. Nosaltres hi pujarem, entre fagedes, des de la vall d’Olot. Com antics traginers, seguirem el vell camí de Vic i farem parada i fonda al santuari. Ha de ser magnífic fer nit enmig de la fageda i veure sortir el sol per damunt de la Badia de Roses.

Dificultat: nul.la. Seguirem camins i corriols de bona petja

Duresa: travessa de bon fer, amb pujades raonables. Un vehicle de suport ens portarà l’equipatge.

Durada: Unes 4 hores totes dues jornades

Desnivell: 500 metres

Preu: 116€ (inclou dues excursions, mitja pensió en hotel, vehicle de suport i assegurança d’accidents)